Mieszanka pikantna soczewica, fasola Mungo 20g
Cena regularna:
6,54 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mieszanka pikantna 20g
ODMIANA: soczewica, fasola Mungo, lucerna, gorczyca,
rzodkiew
STANOWISKO:"WARUNKI UPRAWY
1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej
wodzie, następnie
równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać
wody do
dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
2. Po 3 do 5
dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy
osiągną 3-5 cm długości.
Kiełkujące nasiona należy płukać dwa
razy dziennie. W trakcie kiełkowania
warto próbować smaku
kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną
odpowiadający
Państwu smak.
3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie
przez 3-4 dni."
CECHY I ZALETY ROŚLINY: "Nasiona kiełkują w kontakcie z wodą,
powietrzem i ciepłem.
Kiełki zawierają bardzo dużo białka, witamin i
związków
mineralnych niezbędnych dla organizmu. Idealne jako
dodatek do
dań głównych, sałatek i kanapek."
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.