Szwedzki ogień 1 szt.





Opis
Woodson szwedzki ogień
Jesteś fanem spędzania czasu na
łonie natury? Uwielbiasz wylegiwać się na plaży, na swojej działce, wybierać się
w góry lub po prostu często wybierasz się za miasto? Lubisz wędkować, jesteś
miłośnikiem off-roadu albo bushcraftingu? Szwedzki ogień Woodson jest idealnym
produktem, który pozwoli ci w łatwy i szybki sposób podgrzać wodę lub
posiłek albo ugotować turystyczne specjały (np. jajecznicę)!
Dzięki tej polowej kuchence możesz gotować w plenerze w każdych warunkach!
JAK ROZPALIĆ SZWEDZKI OGIEŃ WOODSON?
Szwedzki ogień
Woodson należy ustawić na równym, niepalnym podłożu i odsunąć od niego co
najmniej na 2 metry wszystkie łatwopalne materiały. Rozpalenie szwedzkiego ognia
jest łatwe i pozwala na szybkie przyrządzenie potraw lub podgrzanie wody w
polowych warunkach.
Instrukcja rozpalania szwedzkiego ognia:
Ustaw pieniek pionowo na równym podłożu. Otwór z knotem powinien znajdować
się w jego dolnej części.
Podpal knot i zaczekaj około 10 minut, aż pieniek
dobrze się rozpali.
Jeżeli płomień jest stały, można zacząć przyrządzać
posiłek.
W przypadku zgaśnięcia, np. w wyniku wystąpienia niekorzystnych
warunków pogodowych, wrzuć ponownie rozpaloną zapałkę, by ponownie wzniecić
ogień.
Szwedzki ogień Woodson pali się około godzinę. Pamiętaj, by do gotowania na szwedzki ogniu wykorzystywać jedynie specjalnie przystosowane naczynia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.